Wim van de Donk: ‘Bezuinigingen op onderwijs schande’

12 mei 2011 om 20:51
nl
Commissaris van de Koningin in Brabant Wim van de Donk heeft hard uitgehaald naar de bezuinigingsplannen op onderwijs. De CDA-prominent noemde in het BNR-programma The Friday Move de kabinetsvoorstellen ‘een schande’.
Geschreven door

"Ons land heeft kennis en verbeeldingskracht. Deze bezuinigingen zijn een verschraling van de cultuur. We balanceren echt op het randje", aldus de politicus.
Kip met gouden eieren
Wim van de Donk - lange tijd voorzitter van de Raad voor het Regeringsbeleid - gaat hiermee rechtstreeks in tegen de voorstellen van zijn partij. Volgens Van de Donk wordt systematisch de kip met de gouden eieren geslacht. "Er wordt structureel bezuinigd op onderwijs. Dat kost honderden promovendi hun plek. Als we hiermee doorgaan, dan wordt het niets met die economie van ons."
Duitsland voorbeeld
De Commissaris van de Koningin neemt Duitsland als voorbeeld. "Tuurlijk ben ik niet tegen vernieuwing. Maar in ons buurland en ook in Frankrijk neemt de overheid haar verantwoordelijkheid om de publieke kennisinfrastructuur een warm hart toe te dragen en daarin fors te investeren. Wij zien hierin niet goed bezig en zullen fors moeten investeren om onze positie te verstevigen."



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.