Medewerker rechtbank Den Bosch verspreidt 'nep-waarschuwing' per e-mail

14 november 2012 om 11:57
Archiefbeeld
Archiefbeeld
Een medewerker van de rechtbank in Den Bosch heeft een nepwaarschuwing verspreid via haar e-mailadres van de rechtbank. Deze zogeheten hoax is op persoonlijke titel en absoluut niet namens de rechtbank verstuurd, laat een woordvoerster van de rechtbank weten.
Geschreven door

In de e-mail wordt gewaarschuwd voor een sleutelhanger die gratis wordt aangeboden bij met name tankstations. In deze sleutelhanger zou een chip zitten, waarmee criminelen kunnen volgen waar je naar toe gaat, waar je woont en dus ook weten wanneer je niet thuis bent.
Ten onrechte"Dit is een hoax, een nep-waarschuwing, een broodje aap", zegt een woordvoerster van de rechtbank in Den Bosch. "Dit bericht is niet namens de rechtbank verspreid. Het is op persoonlijke titel verstuurd door een medewerker van de rechtbank 's-Hertogenbosch. Deze heeft hier ten onrechte haar zakelijke e-mailadres voor gebruikt."
Het nepbericht gaat in het Engels al sinds 2008 rond via e-mail. Inmiddels bestaat het bericht in vele talen en wordt het nog steeds door veel mensen die het binnenkrijgen verspreid.  "We raden mensen die dit bericht ontvangen aan de verzender er van te laten weten dat het om een grap gaat, waar de rechtbank niets mee van doen heeft", aldus de woordvoerster.
Iedereen gewaarschuwdHet bericht is al vaker opgepikt als waarheid. De politie in België waarschuwde haar inwoners voor de 'gevaarlijke sleutelhangers'. Een wijkagent in Zwolle verstuurde de waarschuwing voor de sleutelhangers via Twitter. De politie Gelderland kreeg veel vragen naar aanleiding van het bericht en riep mensen op zich te melden als ze een dergelijk cadeautje hadden ontvangen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...