Manager niet aansprakelijk voor miljoenentekort Easy Life in Helmond

14 november 2012 om 16:31
Foto: ANP
Foto: ANP
De veroordeelde commercieel manager Frits R. uit Helmond is niet aansprakelijk voor het miljoenentekort bij het failliet verklaarde Helmondse beleggingskantoor Easy Life. De civiele rechter in Den Bosch heeft dat woensdag bepaald in een zaak die de curator tegen hem voerde.

Het Helmondse beleggingskantoor wordt ervan beschuldigd honderden beleggers te hebben opgelicht. De beleggers staken in totaal 42 miljoen euro in Easy Life, maar het bedrijf investeerde maar 9 miljoen daarvan in Amerikaanse levenspolissen. Volgens justitie gingen miljoenen op aan de extravagante levensstijl van de directeuren.
Beslag opgehevenDe curator beschuldigde de 60-jarige Frits R. onder meer van wanbestuur, onrechtmatig handelen en bevorderen van een piramidespel. Maar de rechter is er niet van overtuigd dat hij de leiding had bij Easy Life of een wanprestatie heeft geleverd. Het beslag op een beleggingsrekening van de Helmonder is opgeheven.
Frits R. kwam in 2007 in dienst bij Easy Life en was al bij het bedrijf vertrokken toen de politie hem en overige bestuurders in september 2008 arresteerde voor oplichting van de beleggers.
4,5 jaar celstrafFrits R. werd in april veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf, maar hij ging in hoger beroep. De curator ging op zoek naar geld bij Frits R. omdat de hoofdverdachten Frans O. en John W. ook persoonlijk failliet zijn verklaard. De twee directeuren kregen in april 4,5 jaar celstraf opgelegd.
De zaak Easy Life heeft jaren geduurd. In 2008 deed justitie invallen bij het bedrijf en de woningen van de directeuren. Voor de vijfhonderd gedupeerde beleggers was de zaak een lijdensweg.

Wachten op privacy instellingen...