Eindhovenaar Bobby Voeten genomineerd met Australisch filmpje homohuwelijk

16 november 2012 om 14:14
Bobby Voeten (30) uit Eindhoven maakt in Australië furore met een animatiefilmpje dat hij produceerde voor een campagne voor het openstellen van het huwelijk voor homo's en lesbiènnes. Hij is genomineerd voor de Best Social Animation Award, een internationale prijs voor makers van informatieve video's.
Geschreven door

Het onderwerp is 'hot'. De opdrachtgever maakt zich in het filmpje hard voor de gelijkheid van homo's en hetero's in het huwelijk. In Australië zijn mensen bij wet verboden om met iemand van het gelijke geslacht te trouwen. Daar was laatst nog flinke discussie over in de politiek.
Succesvolle bagpackerBobby Voeten is naar Australië vertrokken om te backpacken. "Maar ik had geen zin om fruit te plukken, zoals de meeste Nederlanders doen, dus heb veel genetwerkt om opdrachten voor filmpjes te krijgen. Dat lukt gelukkig goed."
De producent van het filmpje zit net als Voeten in Melbourne en kwam bij de Brabander uit. Hij heeft in Eindhoven ICT& Media Design gestudeerd en heeft nu z'n eigen bedrijfje. "Ik vond het gelijk een mooie opdracht. Ik wist niet dat de discussie zo groot was in Australië. In Nederland zijn we er natuurlijk allang aan gewend dat homo's met elkaar kunnen trouwen. Ik sta zelf ook achter deze boodschap. Dat helpt wel bij het maken."
Twaalf tegenstandersIn de competitie voor de award neemt Bobby Voeten het op tegen twaalf anderen. "Ik had het filmpje met weinig verwachtingen ingezonden. Het is wel gaaf dat ik nu ben genomineerd voor een internationale prijs."
Er kan worden gestemd op de genomineerde video's. Eind november is de uitslag.

Wachten op privacy instellingen...