Urgentieverklaring voor zigeunerfamilie Petalo Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Zigeunerfamilie Petalo in Etten-Leur krijgt 'bij hoge uitzondering' een urgentieverklaring van de plaatselijke woonstichting. Zo wil de woonstichting ervoor zorgen dat de zes kinderen in Etten-Leur naar school kunnen blijven gaan. Dat hebben B en W van Etten-Leur laten weten aan de gemeenteraad.
Woonstichting Etten-Leur verwacht dat de familie rond de zomervakantie een huis kan krijgen. Tot die tijd moet het gezin op eigen kosten op een camping verblijven. De kinderen krijgen dit schooljaar les op basisschool D'n Overkant aan de Lambertusstraat. "Wat we voor het gezin doen, doen we geheel onverplicht", schrijven B en W aan de raad: "Het gezin heeft geen officieel woonverleden in Etten-Leur."
Niet gelukkig mee
De familie staat nu met een caravan op het voormalige terrein van de Boerenbond. "Het mag duidelijk zijn dat we daar niet gelukkig mee zijn", aldus B en W. Daarom zijn ze eerder deze week een procedure begonnen om een einde te maken aan de 'ongewenste situatie'. Burgemeester Van Rijbach heeft tijdens een bezoek aan het gezin afgesproken dat ze snel naar een camping vertrekken.
Geen cent betalen
Ze kregen een aanbieding van camping 't Akkertje in Rijsbergen om daar te komen staan. Voorwaarde was wel dat ze het gewone tarief zouden betalen.
Vader Petalo liet donderdagmiddag weten niet van plan te zijn om ook maar één cent te betalen. Hij heeft het aanbod van de camping dan ook afgeslagen. Voorlopig wil hij op het grasveldje blijven staan. Hij legt de bal nu bij de gemeente. Die gaat vrijdag bespreken hoe het verder moet met de familie. Volgens een woordvoerster van de gemeente zal de familie straks ook gewoon moeten betalen voor een huis van de Woonstichting.Meer over dit onderwerp:
familie petalo zigeuners etten-leur