Grote drugsbende opgerold in Brabant

EINDHOVEN - De politie heeft dinsdag tijdens een grote actie vijf mensen gearresteerd die er van worden verdacht duizenden kilo's softdrugs te hebben geëxporteerd naar onder meer Italië. Er zijn mensen opgepakt in Eindhoven, Waalwijk, Helmond en Renswoude in de provincie Utrecht.
Aan de actie deden ruim driehonderd politiemensen mee. Er werd op 35 plaatsen in binnen- en buitenland huiszoekingen gedaan. De politie vermoedt dat de bende de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's winst heeft gemaakt.
Het onderzoek naar de bende begon in maart 2009. Tijdens de invallen in huizen, loodsen en garages werden dure spullen in beslag genomen, waaronder auto's. Er werden ook grote hoeveelheden softdrugs in beslag genomen. Er worden nog meer arrestaties verwacht.
Blixembosch
Een van de huizen waar een inval geweest is, staat aan de Diamantring in de Eindhovense wijk Blixembosch. In een huis daar zijn twee mensen opgepakt. Voor de deur stonden een dure Audi en een Porsche. Buurtbewoners werden rond vijf uur wakker van een harde knal. Waarschijnlijk is toen de inval begonnen. Er zouden negen politiewagens zijn ingezet.
Niet in de haak
Een buurman op straat geeft aan de bewoners van het huis niet goed te kennen. Wel hadden de omwonenden al vermoedens dat het niet helemaal in de haak was wat daar gebeurde. Er zaten rolluiken voor de ramen en het huis is goed bewaakt met hekken en camera's. Ook een ander huis aan de Diamantring wordt in de gaten gehouden door de politie. Daar zou niemand meer wonen.
De politie geeft in de loop van de middag meer details vrij.
Eerdere overval
Behalve het huis aan de Diamantring waar dinsdag de inval was, bezit de eigenaar ook een ander huis in de straat. Dat huis werd drie jaar geleden overvallen.