Video

Dialoog tussen Q-koortspatiënten en geitenboeren in Schijndel

24 november 2012 om 17:09
nl
In Schijndel is het zaterdagmiddag tot een dialoog gekomen tussen tientallen Q-koortspatiënten en geitenhouders. Dat gebeurde bij de presentatie van het boek 'De impact van Q-koorts'.
Geschreven door

Op verzoek van de organisatie gingen de patiënten en geitenboeren in groepjes met elkaar in gesprek. Dat verliep goed. De meeste geitenhouders vonden het zinvol om de verhalen van patiënten te horen. Veel Q-koortspatiënten die in Schijndel waren, zeggen de geitenhouders niets te verwijten. "Ik heb geen geit gezien en weet niet waardoor ik de ziekte heb opgelopen", zegt een patiënte.
'Te vroeg'Toch is nog niet voor iedereen de tijd rijp om gezellig met elkaar in gesprek te gaan. Een geitenhoudster uit Vessem zegt de dialoog nog niet aan te kunnen gaan. Ze heeft er vooral moeite mee dat patiënten bij binnenkomst in Schijndel een rode sticker en geiten boeren een groense sticker kregen.
"Dat maakt het lastig om in gesprek te gaan, het voelt toch een beetje dat wij worden aangekeken als de veroorzaker van hun leed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!