Liberty Park: meer aandacht voor menselijk drama Slag om Overloon

26 november 2012 om 15:47
Liberty-Park-Overloon_720
Liberty-Park-Overloon_720
Het Liberty Park wil het menselijk drama van de Slag om Overloon beter gaan verbeelden. Het oorlogs- en verzetsmuseum heeft het plan om in het hart van zijn complex een nieuw onderdeel te openen: De Slag om Overloon Experience. De opening is gepland voor 26 april 2013.

Bezoekers kunnen zich in de presentatie verplaatsen in de gevoelens van mensen uit Overloon en omgeving, die op de vlucht zijn geslagen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Onderbelicht aspectDit aspect is in al de 66 jaar dat het oorlogsmuseum in Overloon is gevestigd, onderbelicht geweest, zo stelt directeur Erik van den Dungen. Met de plannen is 180.000 euro gemoeid, de aanvragen voor financiële bijdragen zijn de deur uit. Commissaris van de Koningin Wim van de Donk is een van de leden van een Comité van Aanbeveling.
De gemeente Boxmeer, waar Overloon onder valt, wil best investeren in het project. Het idee van de parkleiding sluit aan op het voornemen van Burgemeester en Wethouders om het cultureel erfgoed meer uit te baten. B en W willen niet alleen de Slag om de Overloon laten ‘herleven’, ook andere historische feiten en gebeurtenissen zouden meer cachet moeten krijgen.
Romeinse vondstenZoals de Romeinse vondsten op woon-, zorg- en bedrijventerrein Sterckwijck, waarvoor al gesprekken lopen met Maasziekenhuis Pantein. Het ziekenhuis wil ruimte bieden voor het bekijken van de resultaten van de opgravingen.
Het Boxmeerse college zet verder in op de rol die de Middeleeuwen hebben gespeeld, inclusief het Heilig Bloedwonder dat in 1400 zou hebben plaats gevonden. De gemeente heeft voor de erfgoedplannen een subsidieverzoek ingediend bij de provincie. 

Wachten op privacy instellingen...