Hema-rookworst komt toch van Unox in Oss

30 november 2012 om 14:57
nl
De beroemde rookworst van Hema komt uit de fabrieken van Unox in Oss. Dat hebben diverse oud-werknemers van Unilever bevestigd. Al lange tijd werd vermoed dat Hema de rookworsten in Oss liet maken, maar dat is nu dan echt zeker.
Geschreven door

In 2007 klapte een werknemer van Unox, een dochteronderneming van Unilever, uit de school. Hij zei uit wraak vanwege de voorgenomen bezuinigingen dat de worst uit Oss kwam. Unilever en Hema ontkenden dat toen.
Vier oud-werknemers bevestigen nu dat de worst toch uit Oss komt. Dit blijkt ook uit een interne presentatie [.pptx, 3,34 MB], die in handen is van website De Osse Groei. Daarin staat vermeld dat Unox in opdracht van Hema werkt.
Andere behandelingHoewel de vleesverwerker ook rookworsten onder eigen naam produceert, zijn die naar verluidt niet hetzelfde als de worsten van de Hema. De eigen worsten ondergaan namelijk een andere behandeling, stellen de voormalige werknemers. Zo worden de Hema-worsten gerookt, terwijl de Unox-variant kunstmatig rookaroma krijgt toegediend.
Hema en Unilever willen inhoudelijk niet reageren. Unilever verwijst naar Hema, dat ook niet wil ingaan op het nieuws. Wel zegt een woordvoerder dat de duizenden producten van het concern bij diverse fabrieken wereldwijd worden gemaakt. "De rookworst is een versproduct, en komt inderdaad uit Nederland."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.