Hilarisch: biggetje schijt varkensfluisteraar onder in eerste uitzending Kamer van Brabant

30 november 2012 om 15:42
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Varkentje poept varkensfluisteraaar onder in Kamer van Brabant
Varkensfluisteraar Kees Scheepens uit Best weet als geen ander hoe de psyche van een varken werkt. Toch maakt de dierenvriend een enorme inschattingsfout als hij te gast is in de eerste uitzending van het tv-programma De Kamer van Brabant van Omroep Brabant. Het levert hem een broek vol varkensstront op.

Scheepens neemt in de talkshow van Merijn Passier een big op schoot om te laten zien hoe je het diertje op z'n gemak stelt.
Helemaal ontspannen"Hm, hm, hm", knort Scheepens, waarop hij vervolgt: "Kijk, nou ontspant-ie en gaat-ie lekker liggen. Ik hoef ook helemaal niet bang te zijn dat hij begint te plassen." Ogenblikkelijk poept het beestje zijn schoot vol.
De varkensfluisteraar had al gezien dat de twee varkentjes zich niet helemaal op hun gemak voelden in de opnamestudio. "Kijk, ze laten hun staartje hangen, dus ze zijn niet blij. Als een varken zich goed voelt, dan krult de staart."
Stress wegnemenScheepens is van oorsprong dierenarts. Toen hij tijdens de varkenspestuitbraak in 1997 duizenden biggen moest euthanaseren, vond hij dat er iets grondig moest veranderen in de manier waarop we met dieren omgaan. Inmiddels wordt hij door varkenshouders uit heel Europa uitgenodigd uit om stress bij hun varkens weg te nemen. Depressieve varkens krijgen een knuffelbeurt.
De hele uitzending van de Kamer van Brabant is zondag te zien 9.48 uur, 11.16 uur, 12.46 uur, 14.16 uur, 15.46 uur, 17.16 uur en om 18.45 uur. De aflevering wordt daarna ieder uur herhaald.

Wachten op privacy instellingen...