Burgemeester Han Polman voorgedragen als nieuwe commissaris Zeeland

3 december 2012 om 21:13
Han Polman (foto: ANP)
Han Polman (foto: ANP)
Burgemeester Han Polman van Bergen op Zoom is voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koningin van de provincie Zeeland. Polman laat weten 'zeer vereerd' te zijn met de benoeming.

"Een geweldige uitdaging en een grote eer", zo omschrijft burgemeester Polman van Bergen op Zoom de voordracht. De D66'er had twee lange gesprekken met een vertrouwenscommissie. "Ik voelde al wel dat er een klik was met de commissie. Ik ben dan ook ontzettend vereerd dat ze in mij de meest geschikte kandidaat zien."
De 49-jarige Polman zal de huidige commissaris Karla Peijs waarschijnlijk in maart 2013 opvolgen. De voordracht moet nog worden bekrachtigd bij Koninklijk besluit. Polman: "Ik verwacht de komende weken een gesprek te hebben met minister Plasterk over de voordracht." Meestal volgt de minister de voordracht op.
'Geweldige gemeente'Han Polman werd in 2005 geïnstalleerd als burgemeester van Bergen op Zoom. Hij volgde toen Peter van der Velden op, die burgemeester van Breda werd. "Ik laat een geweldige gemeente achter", zo reageert Polman maandagavond. "Ik ga de stad, maar ook de mensen met wie ik werkte missen."
Het meeste trots is Polman op de benoeming van Bergen op Zoom als beste binnenstad. "Die benoeming kwam ook niet zo 1,2,3. Ik ben vooral trots op de samenwerking met iedereen die heeft bijgedragen aan de benoeming van de stad als Beste binenstad."
Waar Brabant Zeeland kustDe overstap naar Zeeland is geen vreemde, de gemeente Bergen op Zoom grenst aan Zeeland. De slogan van de stad is dan ook: 'Waar Brabant Zeeland kust'. De vertrouwenscommissie die Polman heeft voorgedragen, verwacht dat hij dicht bij de Zeeuwen kan staan.
Polman wil dat waarmaken door vooral te doen zoals hij deed als burgemeester van Bergen op Zoom. "Ik probeer te voelen waar het over gaat. Ik ga tussen de mensen staan voordat ik een besluit neem."

Wachten op privacy instellingen...