Eindhovense Burgemeester Van Gijzel wil wietproef met Utrecht

5 december 2012 om 11:24
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft twee weken geleden de stad Utrecht al benaderd om samen een proef uit te werken met gereguleerde wietteelt. Dit meldt de burgemeester in een reactie op het aannemen van een motie dinsdagavond in de Eindhovense gemeenteraad over het beginnen van zo'n proef.
Geschreven door

Net als Eindhoven wil Utrecht ook aan de slag met gereguleerde wietteelt. De gemeente wil een vereniging oprichten voor volwassen wietgebruikers die op een gereguleerde en gecontroleerde manier wiet telen.
Deze week werd ook in de raad van Tilburg een motie aangenomen om zelf wiet te mogen kweken. Het voorstel daar kwam van de VVD. Als de overheid zelf wiet kan telen, zijn illegale plantages volgens de partij in Tilburg verleden tijd.
'Weinig kans'Het ministerie van Justitie liet eerder deze week al aan Omroep Brabant weten dat het initiatief weinig kans van slagen heeft. Er bestaan volgens het ministerie geen legale wietplantages, alle teelt van hennep is en blijft volgens een woordvoerder verboden en strafbaar.
Een dergelijk initiatief is volgens het ministerie bovendien in strijd met de Opiumwet en met internationale verdragen waar Nederland partij bij is.

Wachten op privacy instellingen...