Actiecomité Slot Loevestein trekt ten strijde naar Den Haag

10 december 2012 om 10:59
nl
Houd Slot Loevestein open. Gewapend met deze actiekreet trekken maandag bewoners en het gemeentebestuur van Poederoijen ten strijde naar Den Haag. Het slot dat beheerd wordt door het Bredase koppel Mylan Lin en Manon Schuch wordt met sluiting bedreigd. En dat is tegen het zere been van alle betrokkenen.
Geschreven door

Als het aan de Raad van de Cultuur ligt gaat de subsidiekraan voor Slot Loevestein binnenkort dicht. Het slot zal dan zijn deuren moeten sluiten. “We willen de verhalen die in en om het kasteel gebeurd zijn, blijven vertellen”, licht Hanneke Laroo, lid van het actiecomité, toe.
Hugo de GrootEen van de belangrijkste verhalen die zich op het slot afspeelde was de ontsnapping van Hugo de Groot uit het slot in een boekenkist. “Dit verhaal en dat van de Hollandse Waterlinie staat zelfs in de canon van de Nederlandse geschiedenis. De canon bestaat uit de vijftig belangrijkste gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis.”
In totaal gaan 400 mensen uit Poederoijen naar Den Haag om te protesteren. Onder hen ook het Bredase stel Mylan Lin en Manon Schuch, de winnaaars van het Omroep Brabant-programma ‘De slag om Slot Loevestein’. Zij wonnen het beheer van het kasteel, museum en bijgebouwen van het slot. De delegatie overhandigt in ieder geval een petitie aan vier leden van de Tweede Kamer. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.