Video

Nederlandse Wikipedia viert jubileum in Den Bosch

17 juni 2011 om 11:00
nl
De Nederlandstalige versie van Wikipedia viert zaterdag in Den Bosch dat het een dag later tien jaar bestaat. Op de internetencyclopedie staan inmiddels bijna 700.000 artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van gehakkelde aurelium tot frietvorkje. Elke dag komen daar 100 artikelen bij.
Geschreven door

De Vereniging Wikimedia Nederland viert de speciale dag met een feest in de avond in de Talent Factory in Den Bosch. 's Middags maken vrijwilligers in Den Bosch foto's voor Wikipedia. Eregast op het feest is Ting Chen, de voorzitter van de internationale Wikimedia Foundation, de organisatie achter de internetencyclopedie.
Wikipedia begon in 2001 als Engelstalige website, maar vond al snel navolging in verschillende talen. Op 19 juni werden de eerste Nederlandstalige artikelen geschreven. Helaas is niet bekend wat het eerste artikel is geweest, omdat bij een verhuizing die bestanden verloren zijn gegaan. Het oudste Nederlandstalige artikel dat nu op de website prijkt is dat van Definitie, daterend van augustus 2001.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!