12-12-12: Trouwen, de liefde vieren en op jacht met je camera in Geffen

12 december 2012 om 16:00
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Een populaire dag om te trouwen.
1/5 Arno en Tonny getrouwd op 12-12-12 om 12.12 uur
12-12-12, de dag waarop massaal getrouwd wordt en verjaardagen een extra feestelijk tintje krijgen. Sommigen gaan nog een stapje verder. Zoals Franka Zwegers (46) en haar (bijna) echtgenoot Henk (52). Het stel trouwde om twaalf over twaalf in Heeze. En Arno Faas en Tonny Nuijten uit Breda vieren de liefde vandaag dankzij de Voedselbank. Een aantal gekke initiatieven op een rij.
Geschreven door

Twaalf Nederlandse bruidsparen trouwen in twaalf verschillende provincies in twaalf kastelen. Dankzij een initiatief van de Voedselbank stappen zij in een luxueuzer huwelijksbootje dan ooit gedacht.
#Vierdeliefde"We komen zelf bij de Voedselbank. Daar was een affiche op het raam geplakt met de vraag: 'Bent of kent u iemand die wegens financiële redenen geen droombruiloft kan betalen?' Het is een lot uit de loterij", vertelde Nuijten eerder tegen Omroep Brabant. Het gaat om de actie 'Vier de Liefde', en deze term is op 12-12-12 dan ook trending. Het echtpaar geeft elkaar het jawoord om exact twaalf minuten over twaalf.
Extra kosten maar wel 12 over 12Franka Zwegers trouwt woensdagmiddag met Henk om twaalf over twaalf in het stadhuis in Heeze. In eerste instantie stond de bruiloft gepland om half twee maar het tijdstip kon uiteindelijk aangepast worden naar twaalf minuten over twaalf. Al moesten ze daar wel extra voor betalen. "Er moesten telefoontjes gepleegd worden om de boel te verzetten dus daar werden extra kosten voor gevraagd maar ach, dat hadden we ervoor over."
Het stel koos voor deze datum omdat het de laatste keer is dat het mogelijk is. De eerstvolgende kans doet zich pas weer voor in de volgende eeuw.
Foto's van GeffenIn Geffen wil heemkundegroep Vladerack het dorp vast laten leggen op deze bijzondere datum. Ze hebben alle Geffenaren uitgenodigd om dorpse taferelen in Geffen vast te leggen met een fotocamera. De heemkundegroep verwerkt de foto's tot één geheel in expositie. Ze vroeg Geffenaren op 20-02-2002 ook al om hulp, toen werd er boekwerk gemaakt van alle foto's. 
WeggevertjesOok op internet zijn gekke initiatieven ontstaan. Zo heeft de internetgroep Iedere Dag Plezier een tijd geleden de oproep gedaan om elkaar een cadeau te geven op 12-12-12. Belangeloos iets voor een ander doen. Op hun Facebook-pagina kunnen de weggevertjes gevolgd worden.
Jarig op 12-12-12Uiteraard zijn er ook allerlei mensen jarig op deze bijzondere dag. Twaalf worden is dan nog specialer. Zo mailde Liesbeth van Son uit Schijndel ons dat haar zoontje twaalf jaar wordt. Dat geldt ook voor de 12-jarige Thijs Claassens uit Roosendaal. Anja Manders meldt dat haar neefje en twee nichtjes (een drieling) ook twaalf jaar worden vandaag. 
Niet populairVerslaggeefster Tonnie Vossen vroeg woensdagochtend aan mensen op straat of deze datum nog een speciale betekenis heeft. Het merendeel gaf aan dat ze er nauwelijks bij stilstaan. Ook op Twitter blijft #12-12-12 uit als trending topic.

Wachten op privacy instellingen...