Zoektocht naar vermiste bouwvakker na instorten deel internationale school Eindhoven

13 december 2012 om 18:51
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Beeld: Gabor Heeres/SQ Vision
Omroep Brabant
Ambulance vervoert gewonde (foto: Gabor Heeres/SQ Vision)
1/5 Deel school Eindhoven ingestort, bouwvakker vermist en drie gewonden
Op de Oirschotsedijk in Eindhoven is vrijdagmiddag rond kwart voor twee een deel van het gebouw van de nieuwe internationale school ingestort. Een bouwvakker werd vermist en lag urenlang onder het puin.
Geschreven door

Het slachtoffer werd pas 's nachts gelokaliseerd. De brandweer verwijderde met behulp van twee grote kraanwagens het puin voorzichtig. Er is ook een reddingshond ingezet. 
Wat gebeurde er?Tijdens het storten van het beton ging het mis bij het nieuwe entreegebouw. Daardoor is de vloer van de tweede verdieping ingestort. Er waren vier bouwvakkers aan het werk. Eén man is lichtgewond geraakt. Twee bouwvakkers zijn zwaargewond geraakt.       
De vier bouwvakkers werken mogelijk voor Strukton Bouw/Van Straten Bouw, die de opdracht voor de bouw van de internationale school binnensleepten. "Ik weet nog niet of het mensen van ons zijn", aldus een woordvoerster van Strukton. "Wij zijn hoofdaannemer, maar het kan zijn dat het werknemers van een ander bedrijf zijn."
Het gebouwDe nieuwe internationale school komt op het terrein van de voormalige Constant Rebecque Kazerne. Het gebouw ligt vlakbij De Herdgang, het trainingscomplex van voetbalclub PSV. Onlangs is het hoogste punt van de bouw bereikt.     

Wachten op privacy instellingen...