FC Eindhoven zakt naar laatste plaats na afgang tegen AGOVV

14 december 2012 om 23:32
FC Eindhoven is vrijdagavond in eigen huis met 1-6 moeiteloos aan de kant gezet door AGOVV. Omdat FC Emmen gelijk heeft gespeeld, zakt het team naar de laatste plaats op de ranglijst van de Jupiler League.

Het was een rampzalige avond voor de Eindhovenaren. De wedstrijd begon echter prettig voor het team. FC Eindhoven nam de leiding nadat Fries Deschilder een voorzet van Marco Ospitalieri met een sliding het doel in gleed.
DramatischNiet veel later kwam AGOVV dankzij Cruz Vicente tot gelijke hoogte nadat hij  de bal uit een corner het doel in kopte. Een rebound van Schulmeister luidde vervolgens in de zevenentwintigste minuut de achterstand voor de Eindhovenaren in. Net voor de tweede helft maakte hij ook de 1-3 na dramatisch verdedigen van FC Eindhoven.
Ook in de tweede helft wist FC Eindhoven geen vuist te maken tegen de ploeg uit Apeldoorn. Joey Godee stiftte de bal twee minuten na rust in het doel na Eindhovens balverlies op het middenveld.
1-6Verdedigend maakte FC Eindhoven de ene na de andere fout. Een verkeerd ingeschatte breedtepas leidde tot een vijfde goal voor AGOVV, gemaakt door Receuver. Het team uit Apeldoorn kwam daarna meerdere malen in gelegenheid om een zesde doelpunt te maken. Dat lukte echter pas in de blessuretijd, toen Romario Kortzorg uit een reeks rebounds de bal tegen de touwen schoot.
TeleurstellingInterim-trainer Pascal Maas wilde weinig woorden vuil maken aan de ontluisterende nederlaag. "Dit is een teleurstelling en ik feliciteer mijn collega Andries Ulderink. Daar wil ik het bij laten", stamelde de oefenmeester.
Centrale verdediger Maikel Verkoelen schaamde zich vooral kapot. "Hier lig je als verdediger wel wakker van", zei Verkoelen. "Elke wedstrijd krijgen we veel te veel goals tegen. Natuurlijk ligt dat niet alleen aan de verdedigers, want verdedigen doe je met zijn allen. Ik hoorde net dat FC Emmen een punt heeft gepakt en we dus officieel laatste staan. Dat had ik van te voren nooit kunnen denken. Het is nu zaak de boel om te zetten en punten te gaan pakken."