Vermiste bouwvakker (54) dood gevonden onder het puin van internationale school Eindhoven

15 december 2012 om 07:29
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
(foto: Hans van Hamersveld/SQ Vision)
Omroep Brabant
De hele nacht werd er gezocht. (foto: Hans van Hamersveld/SQ Vision)
1/5 Vermiste bouwvakker Eindhoven dood gevonden
De bouwvakker die sinds vrijdagmiddag werd vermist, is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond halfeen dood gevonden. De 54-jarige man uit Heesch kwam onder het puin terecht toen een vloer op een bouwplaats aan de Oirschotsedijk in Eindhoven instortte.
Geschreven door

Rond twee uur vrijdagmiddag stortte een deel van het gebouw van de nieuwe internationale school in. Dat gebeurde toen er beton werd gestort in het nieuwe entreegebouw. Er waren vier bouwvakkers aan het werk.
Val van zeven meterTwee van hen vielen zeven meter naar beneden, dat zijn een 44-jarige man uit Macharen en een 28-jarige man uit Heesch. Zij zijn met botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Een derde bouwvakker, een 51-jarige man uit Heesch, raakte lichtgewond en werd ter plaatse behandeld.
Het 54-jarige slachtoffer was onder de vloer aan het werk. Van hem werd na het ongeval niets meer vernomen. De hele avond is er onder het puin gezocht naar de bouwvakker. De brandweer heeft het puin met twee grote kraanwagens voorzichtig weggehaald. Een politiewoordvoerder: "Het was in eerste instantie niet duidelijk of de man nog in leven was. Het ging om een vloer van 10 bij 20 meter dus we moesten veel puin en metaal ruimen. Uiteindelijk sloeg er een speurhond aan, toen hebben we hem gevonden."
OnderzoekDe arbeidsinspectie doet onderzoek naar het ongeval. De inspectie wil weten waarom de vloer is ingestort. Van Hooijdonk: "Omdat het ongeluk op een bouwplaats is gebeurd, doet de inspectie onderzoek. Ze krijgt daarbij assistentie van de technische recherche."
Het slachtoffer werkte mogelijk voor Strukton Bouw/Van Straten Bouw. Strukton kon dat vrijdagavond nog niet bevestigen. Wel laat het bedrijf weten dat: "De eerste gedachten uitgaan naar de direct betrokkenen."

Wachten op privacy instellingen...