Opnames New Kids Nitro begonnen in Netersel

NETERSEL - De opnames voor de nieuwe New Kids-film 'New Kids Nitro' zijn dinsdag begonnen op camping De Couwenberg in Netersel. Campinggasten en dorpsbewoners konden genieten van de nieuwste capriolen van de hangjongeren uit Maaskantje.
Woordvoerster Diane Borst van filmmaatschappij Benelux Film Distributors meldde dinsdag dat er gefilmd was in 'de omgeving van Hooge en Lage Mierde', maar dat lijkt een afleidingsmanoeuvre. De opnames zijn omgeven door geheimzinnigheid. De pers is niet welkom. "We kunnen natuurlijk niet hebben dat er busladingen met fans aanrukken als er ergens gefilmd wordt", aldus de woordvoerster. De opnames duren ongeveer anderhalve maand.
Strak draaischema
"We hebben een erg strak draaischema, onder meer doordat de acteurs ook meteen de regisseurs van de film zijn." Er wordt verder ook nog gefilmd in Maaskantje, Den Dungen en Den Bosch, maar wanneer wil de woordvoerster niet zeggen: "Al is het maar om te voorkomen dat het verhaal van de film uitlekt."
Het Brabants Dagblad meldt dat er donderdag en vrijdag wordt gefilmd op het plein Groot Grinsel in Den Dungen. Er zijn al borden met parkeerverboden en afvalcontainers geplaatst.
TV Schijndel.nl meldt dat op zondag 10 juli wordt gefilmd in Schijndel. Om de opnames mogelijk te maken wordt een groot deel van de dag een aantal wegen afgesloten.
Galapremière
New Kids Nitro moet in december in première gaan. Waarschijnlijk komt er net als bij New Kids Turbo een galapremière ergens in Brabant.