Nog vijftig huizen zonder gas na noodweer in Vught

29 juni 2011 om 14:22
nl
In Vught zitten vijftig huishoudens sinds het noodweer van dinsdagavond zonder gas. Aanvankelijk waren tweehonderd aansluitingen getroffen. Endinet heeft hen weer van gas voorzien.
Geschreven door

Een woordvoerder van het energiebedrijf gaat er vanuit dat het probleem voor de andere gedupeerden in Vught donderdag nog wordt opgelost.

Het gaat om mensen die in de Heiweg en omgeving wonen. In dit deel van Vught hebben de stormachtige wind en de neerslag dinsdagavond enorm huis gehouden.
Meldingen
Sindsdien regende het telefoontjes bij de gemeente Vught. Ruim 180 mensen hebben inmiddels contact opgenomen met de gemeente. De telefoontjes lopen uiteen van schademeldingen tot vragen over mogelijk gevaar en of de verzekering de schade dekt.
De schade
Door het noodweer zijn honderden bomen ontworteld en zijn tientallen auto's, huizen en wegen licht tot zwaar beschadigd. Eén boerderij is uit voorzorg ontruimd. Er wordt geadviseerd de komende dagen de parken in Vught en de Vughtse Heide te mijden. Dit, omdat er takken plotseling kunnen afbreken. De gemeente verwacht nog weken nodig te hebben om de ravage op te ruimen.
Donderdag nog veel werk
Ook donderdag is er nog veel werk te verrichten in Vught. Bomen worden van huizen en auto's weggehaald. Er zijn ongeveer 800 bomen verloren gegaan door het noodweer. In Vught staan 17.000 bomen.
Op vakantie
Verslaggever Willem-Jan Joachems liep een echtpaar uit Noord-Holland tegen het lijf, dat vakantie kwam vieren in Vught. "We hadden al zo'n vermoeden dat we dit aan zouden treffen. We fietsen het dorp eerst even rond, om te zien wat de schade is", zo vertelde de man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!