Sligro: 'Kerstchefs kiezen voor zekerheid in de keuken'

24 december 2012 om 18:10 • Aangepast 28 september om 06:39
Koks en amateurkoks maken het zich deze kerst niet al te moeilijk met hun kokkerellen. Dat blijkt uit de kerstinkopen bij groothandel Sligro uit Veghel.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Exotische wildsoorten of ander moeilijk te bereiden voedsel is nauwelijks populair deze kerst, terwijl de vraag naar luxe kant- en klaarproducten volgens het Brabantse supermarktbedrijf juist is gestegen.
"Denk aan quiches, zalm in bladerdeeg of een zeer goede vissoep die alleen maar opgewarmd hoeft te worden. Die zijn eenvoudig te maken en toch van goede kwaliteit", aldus een woordvoerder van de Brabantse groothandelaar.
TypischDaarnaast kiezen veel mensen gemakshalve voor een tapasachtige presentatie, in plaats van het gebruikelijke voor-, hoofd- en nagerecht.Toch signaleert de voedselgigant uit Veghel wel degelijk enkele typische kersttrends.
"Net als eerdere jaren hebben we vooral veel luxe klassieke producten als eend, kalkoen en zalm verkocht. Kerst blijft toch een feest dat sterk verweven is met tradities."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.