Team Schoonesdakar gaat voor top twintig in Dakar

29 december 2012 om 21:56
Team Schoonesdakar (foto: Henk van Esch)
Team Schoonesdakar (foto: Henk van Esch)
De top twintig. Dat is het doel van team Schoonesdakar voor de komende Dakar Rally. Het team staat dit jaar met twee trucks aan de start. Zaterdag werden de Dakar-gangers uitgezwaaid in Vinkel.

Naast Aart Schoones rijdt ook Egbert Wingens dit jaar met een truck onder de vlag van Schoonesdakar. Dubbele kans dus op een goede klassering.
Geen wonderen verwachtenSchoones werd vorig jaar 29e. De bedoeling is dus om dat te verbeteren, maar wonderen moeten we niet verwachten van de mannen uit Heesch, Schaijk en omgeving. "Je moet ons niet vergelijken met teams als die van De Rooy. Die hebben veel meer budget."
Toch besteden ook Schoones en co. een flinke zak geld aan de Dakar-deelname. "Daar kun je een riante buitenwoning voor kopen. Het is gewoon een dure hobby."
Dinsdag naar PeruEen paar honderd mensen kwamen het team zaterdagmiddag uitzwaaien. Op nieuwjaarsdag vertrekken de teamleden richting de Peruaanse hoofdstad Lima, waar de start van de rally is. De trucks zijn vervoerd per boot en staan al in Peru.

Wachten op privacy instellingen...