Video

Nuenense winnaar 3,6 miljoen euro PostcodeKanjer: "Ik was met een paar ton al heel blij geweest"

1 januari 2013 om 20:51
nl
De PostcodeKanjer van 40 miljoen euro is dinsdagavond gevallen in Nuenen. Voor de deelnemers aan de Postcode Loterij met postcode 5672PE kon 2013 niet beter beginnen. De bewoners van de Velakker mogen twintig miljoen euro verdelen. Nog eens twintig miljoen euro wordt verdeeld over één wijk.
Geschreven door

Presentatrices Quinty Trustfull en Caroline Tensen reikten de cheques dinsdagavond uit, zelfs voordat de uitslag officiëel bekend werd gemaakt in de tv-show Postcode Loterij Nieuwjaarsshow op RTL4. Onder toeziend oog van een notaris werd de winnende postcode dinsdagochtend om elf uur getrokken. 
Prijzen tot in de miljoenen per deelnemerIn de Velakker werd twintig miljoen euro verdeeld. De grootste prijs van 3,6 miljoen ging naar Monique Donkers en haar man. "Er werd aan de deur gebeld door de Postcode Loterij en dan mag je een envelop openen. Ik was met een paar ton al heel blij geweest, maar het was 3,6 miljoen. Wauw!", aldus de beduusde winnaar. Ook haar man is verguld, maar blijft realistisch: "Een goede gezondheid blijft het belangrijkst. Ik heb afgelopen nacht nauwelijks geslapen. We hebben ons afgevraagd wat we met het geld gaan doen. Het gevoel van miljonair te zijn hebben we nog niet, dat komt misschien als het bedrag is bijgeschreven." Het bedrijf waar de heer Donkers heeft gewerkt, ging enige tijd geleden failliet. "Sinds die tijd heb ik een uitkering en die loopt binnenkort af. Door de prijs hebben we nu een onbezorgde oude dag."
"We hebben afgelopen nacht niet geslapenm", reageerde mevrouw Kuiper woensdagochtend. Samen met haar man won ze 1,4 miljoen euro. "Nu kunnen we alles doen wat we willen", vertelt ze. "We wonen hier pas sinds mei en nu kunnen we ons huis verder afmaken. Als eerste pakken we de tuin aan. Onze kinderen hebben we een iPad beloofd en die gaat er komen ook", vertelt de prijswinnaar. Die verder liet weten dat haar man vanochtend gewooon om halfzeven naar zijn werk is gegaan.
De heer Van Reek mag acht ton bijschrijven op zijn bankrekening. "Ik speel al 35 jaar mee en heb nog nooit iets gewonnen. Ik ben nu goed bedeeld. Ik denk dat ik maandag maar eens een vrije dag neem", aldus de prijswinnaar.
Achttien huishoudens in de Velakker vielen in de prijzen. Het deelnemende echtpaar Maasakkers speelt pas een maand mee in de loterij en kon een bedrag van ruim 260.000 euro in ontvangst nemen. Deelnemers die al langer meespelen in de loterij kregen hogere bedragen uitgereikt, omdat zij in al die jaren meer 'kanjerpunten' hadden verzameld.
FeestDe andere twintig miljoen zal mogelijk over de andere lettercombinaties van postcode 5672 worden verdeeld tijdens een groot feest op zaterdag. Naar verluidt zouden Frans Bauer, Wolter Kroes en Gers Pardoel optreden tijdens het feest.
FelicitatieDe Nuenense burgemeester Maarten Houben feliciteerde de winnaars in Nuenen via Twitter. "De gemeente zelf doet niet mee met de loterij. Wij hebben onze eigen kanjers", voegde Houben toe aan zijn felicitatie.
Geruchten over truckEerder op de avond gingen er al geruchten over het vallen van de PostcodeKanjer in Nuenen. Op het Keizershof was een truck van de Postcode Loterij gespot. Ook waren registratiewagens van de televisieshow gesignaleerd. 
Brabant al vaak in de prijzenDe afgelopen jaren vielen Brabantse plaatsen al vaker in de prijzen op nieuwjaarsdag. Zo viel de PostcodeKanjer vorig jaar in Breda en Cuijk. In 2009 streek de Postcodeloterijtruck neer in Eindhoven, het jaar daarvoor in Willemstad en in 2006 waren de inwoners van Liempde de gelukkigen. Ook in Heusden viel een aantal jaar geleden de kanjer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.