'Boys Meet Bach' moet jongens klaarstomen voor Sacramentskoor Breda

7 januari 2013 om 17:52
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
(foto: ANP)
1/3 'Boys Meet Bach' moet jongens klaarstomen voor Sacramentskoor Breda
"Tienduizenden mensen komen jaarlijks af op de Mattheüs Passion van Bach, maar we hebben steeds meer moeite om goede jongensstemmen te vinden", zegt van Marty Verschuren van het Sacramentskoor in Breda. Daarom houdt het koor een zogenoemde open repetitie in de Sacramentskerk in Breda. Bedoeld voor jongens tussen de 9 en 13 jaar oud.

Een tiental jongeren is deze maandagavond afgekomen op de 'Boys Meet Bach' repetitie. De jongens krijgen les van professionals en van de jongens, die al in het Sacramentskoor zingen.
Naast het leren zingen van de Mattheüs Passion krijgt de nieuwe aanwas ook geschiedenisles. Want wie was die Bach eigenlijk? "Het is echt heel leerzaam. Je leert het hele verhaal erachter", vertelt de 7-jarige Tijs. Hij is afgekomen op deze open repetitie omdat z'n broers ook al zingen in het koor.
Talent bijschavenDe bedoeling is dat de nieuwe jongens, in tien lessen, worden klaargestoomd voor het echte werk. Dat betekent dat ze ook aan twee uitvoeringen mee mogen gaan doen. "Er moet nog flink aan geschaafd worden, maar ik hoor al voldoende talent", zegt Verschuren tevreden.

Wachten op privacy instellingen...