Verhaeren en Van den Hoogenband geven tweesterrenkok zwemtraining

7 januari 2013 om 21:14
nl
Pieter van den Hoogenband en Jacco Verhaeren zijn maandag aan de slag gegaan met chefkok Hans van Wolde van sterrenrestaurant Beluga uit Maastricht. De chefkok van het beroemde en gerenommeerde restaurant kreeg privé zwemles van Van den Hoogenband en Jacco Verhaeren. De eerste beginselen van de vrije slag werden bijgebracht in het trainingsbad van het Eindhovens zwemstadion.
Geschreven door

De sterrenkok had het tweetal zelf benaderd, vertelt Jacco Verhaeren: "Hij had Pieter gebeld voor zwemtips omdat hij in het najaar wil meedoen aan de Amsterdam Swim, een tocht over twee kilometer in de Amsterdamse grachten. Vorig jaar lag Prinses Maxima hier in het water om te trainen en nu is het de koning van de keuken".
FlippersDe chefkok en eigenaar van sterrenrestaurant Beluga heeft het zichtbaar moeilijk in het water: "Zoek die ontspanning in het water, neem je rust", roept Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband vanaf de kant."
Om zijn beenslag te optimaliseren gebruikt hij op aanwijzing van Verhaeren flippers: "Het is vandaag een eerste les, we geven het wat aanwijzingen en om te trainen in Limburg een schema mee. Het is de bedoeling dat hij daar mee aan de slag gaat en zich hier over een maand weer meld. Dan kunnen we kijken hoe hij ervoor staat".
'Zwemmen voor iedereen'Als het Verhaeren en Van den Hoogenband ligt wordt de topkok ook één van de ambassadeurs voor het zwemmen: "We willen laten zien dat zwemmen er voor iedereen is. Met wat aanwijzingen en wat training kun je heel ver komen. Om het zwemmen te promoten moet je wel boegbeelden inzetten. Vorig jaar hadden we al Prinses Maxima die heeft laten zien hoe ver je kunt komen met training en nu is de topchef daarbij gekomen. En zo proberen we die groep steeds groter te maken", legt Verhaeren uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.