Islamcriticus haalt uit naar Theo Maassen: ‘Te laf om het over de islam te hebben’

9 januari 2013 om 13:49
nl
De Eindhovense cabaretier Theo Maassen is door zijn show 'Met alle respect' deze week onderwerp van gesprek. Aanvankelijk door een opmerking over inwoners van Volendam. Inmiddels heeft ook islamcriticus Afshin Ellian wat op Maassen aan te merken.
Geschreven door

Ellian, een geboren Iraniër, heeft een weblog in Elsevier en daarin heeft hij deze week veel kritiek op Maassen. Diens show en daaropvolgende optreden in Pauw en Witteman zijn de aanleiding voor stevige woorden van Ellian.
OubolligEllian verwijt Maassen in zijn weblog 'oubollig' te zijn. Bovendien zou hij taboes, zoals het beledigen van de islam, vermijden. "Theo, je bent rijkelijk laat. Grappen over het christendom! Kom op, dat is oubollig, het is de 21ste eeuw! Het gaat jou om het voorkomen van 'moslim-bashing'. Christen-bashing is oké, moslim-bashing is fout", schrijft Ellian.
"Wat jij 'veel interessanter' vindt, is natuurlijk jouw angst om net als Van Gogh op straat te worden afgemaakt, als een dolle hond, maar dat verzwijg je", vervolgt hij.
VolkskrantEerder deze week schreef Volkskrant-columniste Nausicaa Marbe iets met dezelfde strekking. "Wrikte Maassen aan een taboe? Niks ervan. Hij herhaalde een breed gedragen mening die in tal van kranten, talkshows en debatten al lang geuit is. Namelijk: dat zij die bedreigd worden na hun uitlatingen over de islam die bedreiging aan zichzelf te danken hebben en dús beveiliging niet waard zijn."
Ellian sluit zijn weblog af met stevige woorden: "Theo, geef toe: je bent te laf om het over de islam te hebben. Daarvoor hoef je je in Nederland beslist niet te schamen. Je valt zelfs niet op."
Harde grapMaassen zorgde voor ophef door een harde grap in zijn oudejaarsshow Met alle respect. "PVV! In Volendam! Dat hele dorp is 100 procent blank. De enige variatie die ze daar hebben in huidskleur, zijn die slachtoffers van die cafébrand", zo verwees hij naar de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand op 1 januari 2001.
Maassen reageerde in Pauw en Witteman laconiek op de kritiek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.