Liberty Park Overloon verandert naam terug naar Oorlogs- en Verzetsmuseum

10 januari 2013 om 13:47
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Liberty Park in Overloon wordt 'Oorlogsmuseum'
2012 was een matig jaar voor Liberty Park in Overloon. Het oorlogsmuseum verandert zijn naam daarom terug naar de oorspronkelijke benaming, het Oorlogs- en Verzetsmuseum.

Het museum verandert de naam niet in één keer, zo zegt directeur Erik van den Dungen. "We zijn per 1 januari begonnen met het introduceren van de nieuwe naam. We zullen er waarschijnlijk een half jaar voor nodig hebben de ene naam in te voeren en de andere te vervangen."
TerugvalLiberty Park verkocht vorig jaar krap 100.000 kaartjes. Dat waren er de jaren daarvoor ruim 110.000. Van den Dungen wijdt dat verschil onder meer aan een terugval van het aantal bezoekers in de warme zomermaanden en de concurrentie van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade.
HoopDe directeur houdt goede hoop. "We hebben vorig jaar wat tegenwind gehad, maar natuurlijk komt het allemaal goed. We zijn woensdag een nieuw project begonnen dat 'Slag om Overloon' heet. Dat is een project waarvoor wij ruim de tijd nemen. Mensen zullen het echt willen zien", aldus Van den Dungen.

Wachten op privacy instellingen...