'Kistrijder' Marcel Snijders rijdt Dakar zonder hulp: 'Het gaat om de uitdaging' - Omroep Brabant
Video

'Kistrijder' Marcel Snijders rijdt Dakar zonder hulp: 'Het gaat om de uitdaging'

14 januari 2013 om 17:53
nl
Ze vormen een subcultuur binnen de Dakar Rally, de kistrijders. Zonder monteurs, zonder hulp van buitenaf, met alleen maar een kist. Daar zitten reserveonderdelen, gereedschap en een tentje in. Daar moet Marcel Snijders uit Neerkant het mee doen. "Maar ik moet niet te veel mauwen, ik heb hier zelf voor gekozen."
Geschreven door

"Mensen die dit doen, zijn diegenen met wat meer ervaring. Die zoeken een uitdaging in het rijden zonder assistentie", vertelt Snijders op de rustdag. "Ik heb de Dakar Rally nu al vier keer met de motor uitgereden. Het is niet zo dat ik harder wil gaan rijden, het is meer de uitdaging het zonder assistentie te doen."
Weinig nachtrustDe Dakar Rally is normaal al zwaar, maar voor kistrijders is het extra heavy. "Ja, dat klopt. Het zijn lange dagen, met weinig nachtrust. Je moet de balans vinden tussen het onderhouden van je motor en het goed zorgen voor je eigen lichaam."
"Je moet er 's morgens vroeg uit. Dan moet je je matje oprollen en je tentje inpakken. Alles moet in de kist. Die kist nemen ze mee met de truck, want die gaat ook al 's ochtends weg. Als ik dan de volgende dag aankom staat de truck weer klaar, als het goed is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.