Dode vrouw Oss is Marja Nijholt (48) uit Enschede

15 januari 2013 om 14:51
nl
De vrouw die op nieuwjaarsochtend dood werd aangetroffen in een voortuin in Oss, is de 48-jarige Marja Nijholt uit Enschede. Dat laat een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant weten. Volgens een ex-vriend van de vrouw was ze in Oss op zoek naar een hooggeplaatste functionaris van haar kerkgenootschap
Geschreven door

Het lichaam van Nijholt werd op nieuwjaarsochtend in een voortuin aan de Berghemseweg gevonden. Ze was door een misdrijf om het leven gekomen. Een ex-vriend van de vrouw verklaart tegenover RTV Oost dat ze in Oss op zoek was naar een hooggeplaatste functionaris van de Pinkstergemeente. Volgens hem wilde ze het bezoek combineren met een bezoek aan haar vader, die in Ulvenhout zou wonen.
'Onze Marja'Marja Nijholt was een trouwe bezoekster van het Citypastoraat in Enschede, een inloophuis van Christelijke kerken. "Wij kennen Marja als een lieve vrouw die voor iedereen klaarstond. Ze had het zelf niet breed", laat een woordvoerster van het Citypastoraat weten.
Een week na haar dood kreeg het Citypastoraat te horen dat de vrouw die in Oss om het leven is gekomen Marja Nijholt was. "Het was een schok toen het bleek dat het onze Marja was. Veel mensen waren ontzet. Niemand had het verwacht."
Over de dood van Marja gaan veel geruchten op internet. Zo zou ze in Oss zijn vanwege een internetdate, maar dat is niet bevestigd. "Wij horen hier ook veel vreemde verhalen, maar wij weten ook niet wat er gebeurd is. Het is een groot raadsel", zo vertelt de woordvoerster van het Citypastoraat.
Geen nieuwe tipsIn de uitzending van Bureau Brabant van maandagavond werd een foto getoond van Nijholt. Deze heeft vooralsnog niet geleid tot nieuwe tips. Door het tonen van de foto hoopt de politie in contact te komen met getuigen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.