Weer drugsverdachten aangehouden in Valkenswaard

23 januari 2013 om 15:46
nl
De afgelopen maanden zijn nog eens twee vrouwen uit Valkenswaard aangehouden vanwege een internationaal drugsonderzoek. In oktober werd al een aantal andere dorpsgenoten opgepakt.
Geschreven door

Allen worden onder meer verdacht van de handel in hard- en softdrugs, het witwassen van miljoenen euro’s en het faciliteren en organiseren van drugstransporten. Zij zouden lid zijn van een internationaal opererende criminele organisatie.
Er zijn sinds oktober vorig jaar ook een 43-jarige man uit het Belgische Munsterbilzen en een man van 33 zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. Beide vrouwen uit Valkenswaard zijn 49. Allen zijn weer vrij, maar de politie blijft ze als verdachten zien. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Nog zes mensen vastBij een actiedag van de politie eind oktober vorig jaar werden al vier verdachten ingerekend in hun huizen in Valkenswaard, het Limburgse Eijsden-Margraten en het Belgische Neerpelt. Zij zitten nog steeds vast. Twee hoofdverdachten die in dezelfde maand werden aangehouden in een drugslaboratorium in Denemarken, verblijven eveneens in een gevangenis. Zij zijn nog niet uitgeleverd.
Onderzoek in DuitslandDe aanleiding voor de acties in onder meer Valkenswaard was een groot onderzoek naar de handel in hennep, in Duitsland in 2011. Daar werden kwekerijen opgerold.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.