Advocatenbureau eist dat GeenStijl naam 'dader' mishandeling Eindhoven offline haalt

23 januari 2013 om 16:47
Omroep Brabant
Foto: GeenStijl
Omroep Brabant
De vermoedelijke daders.
1/2 Foto: GeenStijl
Een advocatenbureau eist dat GeenStijl de naam van een van de vermoedelijke daders van de mishandeling in Eindhoven offline haalt. Dat heeft het bureau bevestigd.
Geschreven door

De jongen staat op de foto die woensdag door Omroep Brabant werd gepubliceerd. Hoewel de gezichten op de foto onherkenbaar zijn, publiceerde GeenStijl een foto waar de gezichten wel duidelijk te zien zijn.
Het advocatenbureau Deterink Advocaten Eindhoven heeft GeenStijl gesommeerd om in ieder geval de naam van hun cliënt offline te halen. Dit moet binnen een uur gebeuren, anders dreigt er een kort geding. Volgens een woordvoerder stond de jongen wel bij de groep jongeren, maar was hij niet verantwoordelijk voor de mishandeling. De jongen heeft zich bij de politie gemeld, maar zou inmiddels zijn vrijgelaten.
Sociale mediaGeenStijl laat weten dat het niet van plan is om de naam en foto weg te halen. "Hij stond er bij en keek er naar, maar deed niets om het geweld te voorkomen of te stoppen. Hij heeft daarna wekenlang zijn waffel gehouden, totdat er beelden werden vrijgegeven waarop hij zelf zichtbaar is."
Via sociale media wordt opgeroepen om de daders, die nog niet zijn gepakt, snel op te sporen. Er werden onder meer foto's en namen uitgewisseld. Daardoor werd onder meer een naamgenoot uit Aalst-Waalre, die niets met het incident te maken zou hebben, bedreigd.
Lees alle artikelen over de mishandeling in Eindhoven op onze themapagina.

Wachten op privacy instellingen...