Lokale partijen Den Bosch: museum moderne kunst SM's veel te duur

25 januari 2013 om 11:16
De drie lokale partijen in de gemeenteraad van Den Bosch binden de strijd aan tegen SM's, het museum voor moderne kunst in de provinciehoofdstad. De gemeente is veel te gul voor dat museum, schrijven Leefbaar, Bosch Belang en Knillis in een brief aan burgemeester en wethouders.
Geschreven door

Het museum komt onder één dak met het Noordbrabants Museum en wordt over een half jaar zelfstandig. De drie partijen schrijven in de brief dat SM's tevreden kan zijn met een gebouw van 20 miljoen euro en een jaarlijkse subsidie van 360.000 euro. Maar zij vinden dat veel te veel.
Afhankelijk van gemeentegeldHet steekt de partijen dat het museum voor moderne kunst altijd afhankelijk is geweest van gemeentegeld en dat het zonder dat geld niet kan bestaan. De drie partijen stellen vraagtekens bij het draagvlak voor het SM's.
Ze vinden het niet langer verantwoord om zoveel geld aan het museum voor moderne kunst uit te geven. Ze prijzen de lokale ondernemer van het Jeroen Bosch Art Centre die er volgens heb wel in slaagt om op eigen kracht 50.000 bezoekers per jaar jaar te trekken.
Beperkte collectie"Je moet als liefhebber wel heel veel gevoel voor - toegepaste - kunst hebben wil je voor een beperkte collectie moderne sieraden en keramiek naar 's-Hertogenbosch komen. Ook al bevinden zich daar dan werken onder van grootheden als Pablo Picasso en Alessandro Mendini. Is deze collectie wel een apart museum waard?", staat in de brief.
Het SM's moet maar gaan samenwerken met De Pont in Tilburg en het Van Abbe Museum in Eindhoven, aldus Leefbaar, Bosch Belang en Knillis.

Wachten op privacy instellingen...