Zwitserse politie zet beelden busramp Sierre in Zwitserland online

28 januari 2013 om 20:40
nl
De Zwitserse politie heeft maandag beelden vrijgegeven van de eerste minuten die volgen op het busongeval in Sierre. Daarbij kwam onder meer de 11-jarige Roma Daris uit Bergeijk om het leven.
Geschreven door

Bij het busongeval in maart vorig jaar kwamen 22 kinderen en zes volwassenen om het leven, onder wie de 11-jarige Roma Daris uit Bergeijk. Ze zat op een basisschool in het Belgische Lommel. Nog eens 24 kinderen raakten gewond, onder wie vier Nederlandse kinderen.
De politie gaf de beelden vrij na kritiek van Belgische nabestaanden. Met de video wil de politie aantonen dat ze niets achterhoudt. Het onderzoek naar het ongeval is in Zwitserland nog steeds gaande.
Beelden van bewakingscameraDe beelden met commentaar een politiewoordvoerder zijn online gezet op de website van de krant Nouvelliste. De politie werd acht seconden na het ongeval op de hoogte gebracht door een visueel alarm. De eerste patrouille was tien minuten na het ongeval ter plaatse.
De video is van een bewakingscamera in de tunnel. Uit de opname blijkt dat verschillende automobilisten de gewonden vlak na het ongeluk hielpen, in afwachting van de hulpdiensten. De eerste ambulances waren zeventien minuten na de crash ter plekke.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.