FC Den Bosch kansloos tegen AZ, duel ontsierd door oerwoudgeluiden - Omroep Brabant
Video

FC Den Bosch kansloos tegen AZ, duel ontsierd door oerwoudgeluiden

29 januari 2013 om 22:21
nl
Het bekerduel FC Den Bosch-AZ is dinsdagavond ontsierd door wangedrag van de thuissupporters. Oerwoudgeluiden aan het adres van AZ-speler Jozy Altidore en het bekogelen met sneeuwballen van een grensrechter zorgden er zelfs voor dat het duel tijdelijk werd stilgelegd. AZ won de kwartfinale eenvoudig met 0-5.
Geschreven door

Den Bosch eindigde het duel met negen man. Kort voor rust moest Jelle de Bock eraf toen hij AZ-spits Jozy Altidore vloerde in het strafschopgebied. Tien minuten na rust maakte Joey Brock een stevige overtreding op Dirk Marcellis en moest inrukken.
AZ had het voetballend makkelijk in stadion De Vliert. Viktor Elm scoorde voor AZ na vier minuten. Halverwege de eerste helft verdubbelde Gudmundsson de score. Tien minuten voor rust maakte Adam Maher de 0-3. Kort voor rust werd de schade nog groter voor FC Den Bosch. Altidore benutte de penalty die na de overtreding van De Bock werd gegeven. In de tweede helft knalde Maher met zijn tweede goal de bezoekers naar 0-5.
'Opeens oerwoudgeluiden, absurd'Voor scheidsrechter Reinold Wiedermeijer was dit een aparte wedstrijd. "Ik had een fantastisch bekerduel verwacht, maar dit slaat alles. Opeens hoor je oerwoudgeluiden, dat is absurd. Compleet raadsel dat het in deze tijd nog bestaat."
Dat hij de wedstrijd niet stillegde heeft volgens Wiedermeijer te maken met de FC Den Bosch. "De thuisclub moet bepalen of er wordt gestaakt. Ik heb wel even met Altidore overlegd, hij wilde doorgaan omdat hij bang was dat AZ de wedstrijd opnieuw moet spelen."
SneeuwballenDe bom barste toen de assistent-scheidsrechter aangaf dat er met sneeuwballen werd gegooid, afkomstig van een grote sneeuwhoop in het stadion. "Toen mijn assistent vertelde bang te zijn een ijsbal tegen mijn hoofd aan te krijgen, was de maat vol. Toen heb ik even gestaakt. Kijken naar FC Den Bosch dan hebben de mensen van de club hun best gedaan het op te lossen. Ook zij zijn teleurgesteld. Iedereen is hier met een heel vervelend gevoel in het stadion geweest." 
Wangedrag van 'supporters'Beide trainers hadden na de wedstrijd geen enkel goed woord over voor het gedrag van de supporters van FC Den Bosch. "Van mij had AZ mogen kappen", aldus Poortvliet. "Deze avond is een deceptie. Wij hebben onszelf de das om gedaan. Er kunnen dingen gebeuren, maar dit is niet gepast. Dit hoort niet. Ik schaam me voor de nederlaag en hoop dat de volgende keer wordt opgetreden tegen dit wangedrag."
Aanvoerder Bart van Brakel vult zijn trainer aan: "Dit is geen fijne ervaring. Je speelt een voetbalwedstrijd en het gaat niet over voetbal. Het is niet goed te praten. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het lijkt wel dat het bij de wedstrijden waar iets te winnen valt, het misgaat. "
'Dit kan absoluut niet'Peter Bijvelds, de voorzitter van FC Den Bosch, is zeer aangeslagen na de wedstrijd. "Het is een trieste dag voor FC Den Bosch, veel mensen doen alles om de club op een hoger niveau te brengen en dan zoiets. Zo is het onmogelijk om verder te groeien. Dit kan absoluut niet." Bijvelds vraagt zich af waarom het steeds tijdens de belangrijke wedstrijden misgaat. "Schijnbaar komen tijdens topwedstrijden extra mensen in ons stadion binnen die we niet buiten kunnen houden."
Tijdens de rust probeerde de geëmotioneerde voorzitter de mensen tot rust te manen, maar tevergeefs. "Er zijn mensen, echte fans, die hier helemaal kapot aan gaan. De mensen die dit een club aandoen moeten we het leven heel zuur gaan maken. Wat dat is weet ik op dit moment nog niet. Daar is het nu te vers voor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.