Schilder uit Baarle-Nassau wil koning 'Willem Bier' vastleggen met pilsje in zijn hand

30 januari 2013 om 20:13
nl
Nog even en dan heeft Nederland een nieuw staatshoofd. Dit betekent dat alle schilderijen en beelden van koningin Beatrix in de rechtszalen en gemeentehuizen moeten worden vervangen. Schilder Frans de Kok uit Baarle-Nassau weet al precies hoe hij de nieuwe koning op het doek gaat vastleggen. "Misschien met een pilsje in zijn hand", grapt hij.
Geschreven door

De Kok vindt het een eer als hij nu een beeld van de kersverse koning mag gaan vereeuwigen. De ideeën malen al door zijn hoofd. Hij wil iets maken dat past bij de allure van de raadszaal, maar de kunstenaar wil het schilderij niet te statig maken.
"Willem-Alexander is wel een man van het volk. Dus het hoeft niet te sjiek zijn, ik zou 'm gezellig afbeelden. Met een been op het bureau", zegt De Kok, die eerder Frans Bauer schilderde. "Ik zou hem in ieder geval met een glimlach op het portret willen zetten. Al die portretten zijn zo statig, dat het een beetje losjes moet."
Burgemeester roept kunstenaars opDe kunstenaar is nog niet benaderd door de gemeente Baarle-Nassau. Misschien kan hij beter zijn slag slaan in Oirschot. Burgemeester Ruud Severijns roept kunstenaars via Twitter namelijk op om een beeld te maken van Willem-Alexander voor in het gemeentehuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.