Oosterhout: scholier schrijft seksverhaal over klasgenoten Frencken College

31 januari 2013 om 20:01
nl
Opnieuw heeft een Oosterhoutse scholier erotische verhalen geschreven over zijn klasgenoten. Het gaat om een leerling uit het tweede leerjaar van het Frencken College. In 2011 kwam een 15-jarige scholier van het Oelbertgymnasium in Oosterhout in opspraak vanwege een erotische verhalenbundel over zijn medescholieren.
Geschreven door

Het gaat om een verhaal waarin de schrijver de liefde bedrijft met zes medescholieren. Via telefoons wordt het verhaal verspreid. Op sociale media gaan speculaties rond over de betrokken scholieren. "Wij vinden het buitengewoon vervelend voor de kinderen", reageert rector Van den Nouweland tegenover Omroep Brabant. "Momenteel wordt er met ze gepraat. Ook ouders en deskundigen zijn hierbij betrokken."
OplossenDe rector, die niet wil zeggen hoe lang deze kwestie al speelt, hoopt dat voor het weekend de lucht is geklaard. "De leerlingen moeten straks wel weer met elkaar door één deur." Hij betreurt het dat dit nieuws in de media is gekomen. "Daar zijn de leerlingen niet bij gebaat. Op school moet er geleerd worden. Wij zijn er niet voor om dit op te lossen, maar zien het wel als een taak om te helpen", aldus Van den Nouweland.
De school adviseert leerlingen om zich vooral niet via sociale media te mengen in de kwestie. De schoolleiding wil niet zeggen of er sancties worden ondernomen tegen de schrijver van de verhalen.
Erotisch verhaalHet verhaal is in handen van Omroep Brabant, maar is te grof om te publiceren. Een citaat: "En toen kwam S. aan de beurt die wou dat ik haar overal aanraakte en het mocht vijf minuten. Toen was B. weer, die ging mij […] en toen gingen we zoenen."
Ruim een jaar geleden was een leerling van een andere Oosterhoutse scholier betrokken bij een soortgelijke zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.