Video

Wereldkampioen Marianne Vos bezorgt Belgische fans kippenvel

2 februari 2013 om 23:34
nl
Nederland juichte maar weer eens voor Marianne Vos. De wielrenster uit Meeuwen werd zaterdag in het Amerikaanse Louisville voor de zesde keer wereldkampioen veldrijden. Niet alleen in Nederland zorgde dat voor opwinding. Ook in Belgie werd de wereldtitel van Vos gevierd. "Het is en blijft een kippenvelmoment. Ook al wint Marianne nog zo veel", zegt voorzitter Fabrice Luyckx van de Belgische supportersclub van Vos.
Geschreven door

De Belgische Supportersclub van Marianne Vos is gevestigd in Gooik. In het wielergekke dorp op 15 kilometer afstand van Brussel zijn ze helemaal weg van 'onze' Marianne. Dat ze geen Belgische is, vormde dus geen belemmering om een fanclub op te richten voor de alleskunner uit Meeuwen.
"Marianne is een geweldige sportvrouw en heeft een geweldige persoonlijkheid. Het geeft niet dat ze geen Belgische is. Ik vind Nederlandse renners vaak vriendelijker dan Belgische en ook toegankelijker", vindt clublid Nina.
NopjesZelf lijkt Vos ook in haar nopjes met haar Belgische fans. Ze bezocht Gooik al tien keer voor huldigingen en om er mee te doen aan de jaarlijkse wielerwedstrijd voor vrouwen. De Belgische supporters bezoeken dan ook bijna alle belangrijke wedstrijden van Vos, maar Louisville was toch even te ver. Daarom keken ze de wedstrijd op televisie in het clublokaal Café de Vrede in Gooik, waar ze Vos met groot gemak voor de zesde keer wereldkampioen veldrijden zagen worden.
Luyckx: "Het verveelt nooit om Marianne te zien winnen. Voor veel toeschouwers was het misschien een saaie wedstrijd, maar voor een supporter van Marianne Vos maakt dat niet uit. Als ze wint dan is het feest."
Niet naar huisClublid Nina was al voorbereid op een overwinning van Vos: "Nu gaan we een pintje pakken. We zijn speciaal met de camper gekomen, dus we hoeven niet meer naar huis te rijden vannacht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.