Hof gaat 76 getuigen horen in oplichtingszaak Easy Life

15 februari 2013 om 16:20
In het hoger beroep van de strafzaak tegen directeuren van het Helmondse beleggingsfonds Easy Life worden 76 getuigen gehoord. Het hof in Den Bosch heeft dat vrijdag bepaald. De verdediging had om zoveel getuigen gevraagd. Het gaat vooral om beleggers en hun adviseurs.
Geschreven door

De advocaten van de directeuren willen van de beleggers weten waarom ze investeerden in Easy Life en welke informatie ze hebben gehad. De beleggers en adviseurs zijn nog niet eerder gehoord.
Tot 4,5 jaar celDe twee hoofdverdachten, John Wolbers (37) uit Heeze en Frans Oosterbosch (53) uit Budel kregen vorig jaar celstraffen opgelegd tot 4,5 jaar voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Ze waren op dat moment al ruim 2 jaar vrij, maar de rechter stuurde ze direct terug naar de gevangenis.
Aan twee medeverdachten, Henk van de V. (56) uit Someren en Frits R. (60) uit Helmond, legde de rechter respectievelijk 2 en 1 jaar gevangenisstraf op. Anders dan aan de 500 beleggers was beloofd, werd maar een klein deel van 42 miljoen euro inleg geïnvesteerd. De beleggers werd niet verteld dat van hun geld huizen, bedrijfspanden en dure auto's werden gekocht.
Eind van dit jaar?Het hof hoopt de zaak voor het eind van het jaar af te ronden maar de verdediging gelooft niet dat dat gaat lukken.

Wachten op privacy instellingen...