Tegenreacties op 'krankzinnige' Facebookpagina voor verdachten mishandeling Eindhoven

23 februari 2013 om 13:10
nl
Er zijn tegenreacties op de Facebooksteunactie voor vijf verdachten van de mishandelingen op de Vestdijk in Eindhoven. Tot 20 februari kregen zij steun via de pagina 'Geen 8 daders wel 3 daders, dus waarom hun allemaal straffen'. De pagina werd op 19 februari offline gehaald, maar een kleine 250 mensen steunden het initiatief door op de 'Vind ik leuk'-knop te drukken.
Geschreven door

De tegenreacties zijn ook pagina's op Facebook. Zo is er de pagina 'Geen 8 daders, maar wel 3 daders en 5 medeplichtigen', met 41 likes en de pagina 'Geen 3 daders, maar 8 daders allemaal straffen, Steun het slachtoffer', met 32 likes.
Drie hoofdverdachtenOp de beelden van de mishandeling is te zien dat drie jongens klappen en schoppen uitdeelden en niet acht. De oprichter van de pagina 'Geen 8 daders wel 3 daders, dus waarom hun allemaal staffen' steunde de andere vijf jongens.
Het is niet bekend wie er achter de pagina zat. De Belgische krant De Standaard meldt dat Facebook de site offline haalde, omdat er veel negatieve en agressieve reacties op de site geplaatst werden.
Media aandachtDe zaak van de mishandeling in Eindhoven werd breed uitgemeten nadat beelden in het opsporingsprogramma Bureau Brabant werden uitgezonden op Omroep Brabant. Binnenkort wordt duidelijk of vijf Belgische verdachten worden uitgeleverd.
De vijf Belgische verdachten zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak dat zij uitgeleverd moeten worden aan Nederland. Het hoger beroep dient op 26 februari in Antwerpen. De advocaat van verdachte Brett S. wil dat de uitlevering niet doorgaat, omdat hij meer vertrouwen heeft in het Belgische rechtssysteem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.