Man (25) bewusteloos geslagen en getrapt door groep in Oosterhout

25 februari 2013 om 19:18
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Beeld: Bureau Brabant
Omroep Brabant
Beeld: politie
1/3 Beelden van de mishandeling in Oosterhout
Een zware mishandeling is een 25-jarige man in Oosterhout in januari bijna fataal geworden. Vijf jongeren sloegen en schopten hem op de Klappeijstraat zo hard dat hij bewusteloos raakte, blijkt uit bewakingsbeelden die Bureau Brabant maandagavond verspreidde.
Geschreven door

De man had eerder die avond een gesprek met twee meisjes. Een paar jongens volgden hem op de Klappeijstraat toen hij rond kwart voor drie naar de Markt liep. Een van hen gaf een seintje, waarna de eerste klappen vielen.
Het slachtoffer probeerde zichzelf te verdedigen, maar al snel kwamen er meer agressievelingen op hem af. Tegen zoveel geweld kon hij volgens de politie niets doen. Na een harde duw en een paar flinke klappen raakte de 25-jarige man buiten bewustzijn.
Politie verspreidt flyersBewakingscamera's legden de zware mishandeling op 19 januari op beeld vast. De politie hoopt met het openbaar maken van de beelden dat de daders, vijf in totaal, kunnen worden gepakt. Afgelopen weekend verspreidden agenten al flyers in het uitgaansgebied.
Vergelijkbare beelden van een mishandeling in Eindhoven veroorzaakten vorige maand massale verontwaardiging en een heksenjacht op de daders.

Wachten op privacy instellingen...