Eindhoven stopt met Oranjereceptie voor mensen die koninklijk zijn onderscheiden

28 februari 2013 om 10:59
nl
De gemeente Eindhoven stopt met de Oranjereceptie. De bijeenkomst wordt elk jaar aangeboden aan alle mensen die in de loop der jaren koninklijk zijn onderscheiden.
Geschreven door

Burgemeester en Wethouders hebben besloten dat ze hieraan een eind willen maken. Het besluit is onder meer ingegeven door de kosten die er jaarlijks mee gemoeid zijn.
Persoonlijke gegevensOok mag een gemeente door nieuwe regels geen gebruik meer maken van de persoonsgegevens die zijn opgenomen in de gemeentelijke basisadministratie. Hierdoor bestaat de kans dat mensen een brief krijgen die zijn overleden of er worden juist geen uitnodigingen gestuurd aan mensen die wel op de Oranjereceptie kunnen en mogen komen.
TroonswisselingDe laatste Oranjereceptie in Eindhoven vond vorig jaar plaats op 30 april. Eindhoven is voor zover bekend de eerste en anders een van de weinige gemeenten in Brabant, die met deze traditie breken. Dit jaar had de bijeenkomst sowieso niet op 30 april plaats kunnen vinden, omdat die dag de troonswisseling plaatsvindt.
Iedereen die dit jaar in aanmerking had kunnen komen voor het bijwonen van de Oranjereceptie in Eindhoven, krijgt nog een brief met tekst en uitleg.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.