Video

Helmondse hoofdrol in boek Duivelskind

1 maart 2013 om 12:32
nl
De Helmondse Angel van der Vecht speelt de hoofdrol in het nieuwe boek Het Duivelskind dat op 2 maart verschijnt. Het boek is geschreven door Maria Genova. Het is het waargebeurde en schrijnende verhaal over Angel die in haar jeugd ernstig werd misbruikt en mishandeld door haar ouders.
Geschreven door

Met het boek willen de auteur en Angel aandacht vragen voor misbruikslachtoffers die hun verhaal niet durven te vertellen. Ook Angel durfde dat eerst niet, maar door haar verhaal te vertellen, hoopt ze andere kinderen te helpen. Bij Angel zouden zorginstanties en omstanders onvoldoende ingegrepen hebben. Volgens de auteur zijn er elk jaar tientallen kinderen bij wie dit niet gebeurt.
Mes op keelAngel werd vaak door haar ouders in een vrieskist opgesloten 'om het slechte in haar te bevriezen'. Haar vader probeerde haar uiteindelijk te vermoorden en pas toen kon ze loskomen van haar ouders.
In het boek is te lezen: 'Als ze de badkamer instapt, ziet Angel haar vader met een groot keukenmes en een hoop pillen. Hij zet het mes op haar keel. 'Vandaag is het zo ver,' zegt hij. Een brede grijns verschijnt op zijn gezicht. 'Jij pleegt zelfmoord. En ik heb een alibi.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.