Mandy Pijnenburg helpt meisjes uit handen van loverboys te blijven

2 maart 2013 om 15:32
Mandy Pijnenburg (24) geeft voorlichting op scholen om te voorkomen dat anderen overkomt wat haar gebeurde. Ze viel in handen van een loverboy en liet zich dwingen om twintig kilo cocaïne te smokkelen naar de Dominicaanse Republiek.
Geschreven door

Pijnenburg werd daar in juli 2006 opgepakt en keerde pas in augustus 2011 weer terug naar Nederland.
Leven op de railsBij haar terugkeer heeft ze met de pers gesproken, maar sindsdien niet meer. Zaterdag vertelde ze over haar leven in het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag van Omroep Brabant.
Ze vertelde dat ze haar leven goed op de rails heeft en niet meer het kwetsbare en beïnvloedbare meisje van toen is. 
LoverboyMandy vertelde dat ze al een paar verkeerde vriendjes had gehad voordat ze in handen viel van een loverboy. "Deze jongen was zo lief en ik dacht: eindelijk is er iemand die wel iets om me geeft", zei ze. Dat duurde niet lang.
Binnen enkele weken dwong de jongen haar om prostituée te worden en niet veel later om cocaïne te smokkelen. "Ik had geen keus," zegt ze daar nu over.
Goede herinneringenZe vertelde dat ze ook goede herinneringen heeft aan de Dominicaanse Republiek. De laatste anderhalf jaar hoefde ze niet meer in de gevangenis te blijven en maakte ze naar eigen zeggen veel vrienden. "Het voelde zelfs als familie."
Zou ze het land nog eens willen bezoeken? "Als ik het geld had liever vandaag dan morgen". Over het voorlichtende werk op scholen zegt ze: "Die meiden hangen aan mijn lippen. Ik heb echt het idee dat ik door mijn verhaal te vertellen kan voorkomen dat hen hetzelfde gebeurt."
VertrouwenOp de vraag of ze alweer verliefd durft te worden zegt ze: "Daar moet ik aan werken, ik vind het moeilijk om mensen, en zeker mannen, te vertrouwen."

Wachten op privacy instellingen...