Zoektocht naar mogelijk ontvoerd meisje Soerendonk beëindigd, geen vermissing gemeld

5 maart 2013 om 23:37
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Politie houdt wegen van en naar Soerendonk in de gaten (foto: Rico Vogels/SQ Vision)
Omroep Brabant
Politie houdt wegen van en naar Soerendonk in de gaten (foto: Rico Vogels/SQ Vision)
Omroep Brabant
Foto: Rico Vogels/SQ Vision
1/4 Mogelijke ontvoering Soerendonk houdt gemoederen bezig
De politie heeft dinsdagmiddag en -avond in Soerendonk met man en macht gezocht naar een ongeveer 6-jarig meisje. Dat gebeurde nadat rond kwart over vier bij de politie een melding was binnengekomen van een mogelijke ontvoering aan het Praatsveld. De zoektocht leverde niets op en werd rond negen uur beëindigd.

Volgens een getuige werd het meisje een zwart bestelbusje ingetrokken. Het voertuig zou bestuurd zijn door een gezette, kale man van ongeveer 55 jaar. De man zou er vervolgens vandoor zijn gegaan in de richting van Budel.
Meteen daarna belde de getuige met de politie, die een Burgernetmelding verspreidde en met vele agenten en een helikopter uitrukte.
Geen melding van vermissingOmdat de zoektocht niets opleverde en er ook geen melding van een vermissing binnenkwam, werd de politieactie rond negen uur beëindigd. Wel wordt er nog verder onderzoek gedaan naar de melding.
"We hebben de melding verspreid omdat we opheldering willen", zei politiewoordvoerder Els Reijnders eerder al op dinsdagmiddag.
De man rijdt in een zwart busje met een kenteken dat vermoedelijk begint met 12-TB. "We weten niet zeker of dit de juiste cijfercombinatie is", benadrukt de politie. De vermeende kinderlokker werd mogelijk vergezeld door een andere gezette man, meldde een wijkagent.
Eerder al berichten over kinderlokkerDe afgelopen dagen waren er al berichten over een vermeende kinderlokker. Zo verstuurde basisschool St. Joan maandag een brief [PDF, 250kB] naar ouders waarin de school waarschuwde voor een kinderlokker. "Donderdagmiddag is een kind gevraagd mee te gaan naar een auto. Hij nodigt de kinderen uit mee naar zijn auto te gaan voor een lolly of om naar school te brengen", zo schrijft de directeur. Voor zover bekend kon de kinderlokker, naar verluidt eveneens een gezette man in een zwarte bus, niet toeslaan.
De politie zoekt uit of er een verband is. In september zou dezelfde man ook al kinderen hebben benaderd in Soerendonk.
Verschillende incidentenSoerendonk is de afgelopen dagen opschrikt door verschillende incidenten. Zo werd afgelopen weekend een 17-jarig meisje uit Eindhoven aangerand door een spiernaakte automobilist. Ook gingen zondag voetballers met elkaar op de vuist na een wedstrijd.

Wachten op privacy instellingen...