Buiten-dj-set Fono levert Drimmelense jeugd wereldprimeur - Omroep Brabant

Buiten-dj-set Fono levert Drimmelense jeugd wereldprimeur

7 maart 2013 om 00:11
nl
Drimmelen heeft met een dj-set voor jongeren een echte wereldprimeur in huis. De betonnen draaitafel is gemaakt om buiten gebruikt te worden en krijgt zijn energie van een dakje met zonnepanelen. Iedereen met een mobiele telefoon en een muzieklijst kan ermee aan de slag. Woensdag is de Fono officieel in gebruik genomen.
Geschreven door

De draaitafel staat in Made op de plaats waar eerst de skatebaan lag. Toen die aan vernieuwing toe was mochten jongeren zelf kiezen wat ze ervoor terug wilden hebben. Het werd de Fono, een speciaal voor buiten ontworpen draaitafel.
Muziek maken met je mobiele telefoonDe Drimmelense jeugd kan er iedere dag van drie uur 's middags tot negen uur 's avonds muziek mee maken. Dat werkt heel simpel. Door de mobiele telefoon op de set te leggen speelt die een geselecteerd muzieknummer af. En door er nog een tweede bij te leggen ontstaat het idee van twee draaischijven waar je mee af kunt wisselen.
Natuurlijk zijn er in de draaitafel ook allerlei geluidseffecten verwerkt. Volgens Rob Tuitert, de bedenker van de Fono, is de tafel uitgebreid getest, ook op mogelijk vandalisme. "Niets is natuurlijk hufterproof, maar we weten dat de Fono bestand is tegen vuurwerk, cola en harde klappen. Een testmodel in Finland werkte nog met twintig graden vorst."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.