Video

Anky van Grunsven neemt afscheid van Salinero op Indoor Brabant: 'Ik zat iets te veel te genieten'

14 maart 2013 om 23:34
nl
De donderdagavond van Indoor Brabant stond in het teken van het afscheid van Salinero. Het toppaard van Anky van Grunsven mag na dit weekend van zijn pensioen gaan genieten.
Geschreven door

Met Salinero veroverde Anky vijf Olympische medailles: twee keer goud, twee keer zilver en een keer brons. De 18-jarige Hannoveraanse ruin begon in eerste instantie als springpaard, maar bleek uiteindelijk perfect geschikt voor de dressuur.
Kür met livemuziekTijdens het afscheid betraden 23 Salinero-lookalikes de piste. Anky's kinderen Yannik (8 jaar) en Ava Eden (6 jaar) reden een kür op hun pony. Anky reed uiteraard ook zelf een kür, met live-muziek van pianist Wibi Soerjadi. "Vooraf had ik toch wel wat stress, want er moest veel geregeld worden", vertelde de amazone uit Erp. Maar toen het moment eenmaal daar was, was er van stress geen sprake meer."Ik zat tijdens de kür iets te veel te genieten, dus ik maakte een paar kleine foutjes", lachte ze na afloop.
Van Grunsven is natuurlijk beretrots op haar succespaard, dat volgens haar 'een geweldige wedstrijdmentaliteit' heeft. "Salinero vindt dit ook leuk, hij stond stil op het einde!"
Zaterdag voor het allerlaatstZaterdagavond betreedt Salinero echt voor het allerlaatste keer de piste, na de wereldbekerwedstrijd dressuur op Indoor Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.