Eerste Brabantse kievitsei gevonden in Hooge Zwaluwe: de lente is begonnen!

21 maart 2013 om 17:55
nl
Nét niet de eerste van het land, maar wel de eerste van Brabant. Donderdagmiddag vond Ad Rasenberg uit Hooge Zwaluwe het eerste kievitsei van 2013 in Brabant. De melkveehouder vond het ei op het land bij zijn boerderij. "Ik baalde wel dat ik niet de allereerste was, maar dit is ook bijzonder."
Geschreven door

Rasenberg vond zijn ei op zijn land aan de Zoutendijk. Daar zijn in deze tijd van het jaar altijd veel kievitsnestjes te vinden. "Elk jaar probeer ik wel de eerste van het land te zijn, maar het is me nog nooit gelukt. Een paar jaar geleden was ik wel de eerste van Brabant", vertelde Rasenberg. "Ik vind het heel bijzonder om het nu weer te zijn."
OfficieelEen deskundige van het Brabants Landschap stelde rond halfvijf officieel vast dat het om het eerste kievitsei van Brabant gaat. Rasenberg had er sowieso alle vertrouwen in. "Je mag toch wel aannemen dat 't geen ei van vorig jaar is!"
De gelukkige vinder van het allereerste ei woont in Ede in Gelderland. "Tsja, de echte boeren zijn natuurlijk altijd al vroeg op het land", vertelde Rasenberg. "Ik werk altijd van 's morgens vroeg tot 's avonds laat."
De vondst van het eerste kievitsei betekent dat het weidevogelseizoen officieel geopend is, maar het is vooral ook het startsein van de lente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.