Jeffrey Herlings wint GP Valkenswaard - Omroep Brabant
Video

Jeffrey Herlings wint GP Valkenswaard

31 maart 2013 om 15:10
nl
Motocrosser Jeffrey Herlings heeft maandag de Grand Prix van Valkenswaard gewonnen. De KTM-coureur uit Elsendorp won beide manches in de MX2, de klasse waarin hij vorig jaar de wereldtitel veroverde.
Geschreven door

Dat was extra knap omdat hij beide keren vanaf de laatste startpositie moest vertrekken, omdat hij zondag in de kwalificatierace hulp kreeg na een crash.
Herlings liet zijn Franse teamgenoot Jordi Tixier twee keer achter zich en behaalde dit seizoen de maximale score. Zowel in Qatar als in Thailand won hij eveneens beide manches. Hij leidt het klassement voor de wereldtitel met 150 punten.
Moeilijke zegeHerlings was opgelucht na zijn vierde opeenvolgende triomf in Valkenswaard. "Dit was wel de moeilijkste zege. Ik heb er door mijn ongunstige startpositie hard voor moeten rijden. Ik moest op het startveld veel meer meters maken dan de rijders op de beste posities."
"Omdat de baan zo vlak was, was het moeilijk inhalen. Toch pakte ik elke ronde wel een paar, waardoor ik al snel voorin zat. Ik kon mijn tempo tot het eind volhouden, waardoor ik beide races kon winnen."
ColdenhoffGlenn Coldenhoff presteerde met een vierde en vijfde plaats in beide manches ook naar behoren. De coureur uit Heesch bekleedt na 3 wedstrijden met 97 punten de vierde plaats van de ranglijst.
SamenvattingOmroep Brabant TV zendt maandagavond vanaf 19.15 uur een uitgebreide samenvatting uit van de GP Valkenswaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.