Rock on! Eindhoven 'Rock City' krijgt metalopleiding

2 april 2013 om 11:44
nl
Floor Jansen van ReVamp en Nightwish, Stef Broks van Textures, Ruud Jolie van Within Temptation en Johan van Stratum van Stream Of Passion. Grote namen uit de Nederlande popmuziek gaan in Eindhoven een nieuwe generatie metalmuzikanten opleiden op de kersverse Metal Factory.
Geschreven door

Die wordt ondergebracht bij het Summa College. Het voormalige ROC Eindhoven heeft meerdere muziekopleidingen waar onder andere Rochelle, Dirty Denims en Blackbone uit voortkwamen.
Het Summa College zegt dat er een grote groep muzikanten in Nederland is, die zich puur op metal en de daaruit voortvloeiende subgenres richt. Vanwege de stijlgebonden speltechnieken en muzikale opvattingen vinden ze nauwelijks een plek binnen het huidige popmuziekonderwijs.
Grote vraag "Daarbij is er wél een duidelijke vraag vanuit de professionele markt naar dit specifieke soort musici. Sterker nog, de geldstromen vanuit de Metalscene zijn zeer relevant voor zowel de nationale als de internationale muziekindustrie", aldus de school.
Eindhoven is historisch gezien een bakermat van de metal scene. Zo was bijvoorbeeld Dynamo Open Air jarenlang een internationaal bekend festival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.