Petruskerk Berlicum geen monument - Omroep Brabant

Petruskerk Berlicum geen monument

2 april 2013 om 12:48
nl
De Petruskerk in Berlicum zal vermoedelijk worden gesloopt. De gemeente Sint-Michielsgestel wilde dat de kerk een gemeentelijk monument zou worden. Dat gaat niet door. De Raad van State heeft het bezwaar van het parochiebestuur tegen dat plan van de gemeente goedgekeurd.
Geschreven door

De kerk staat al lang leeg. De gemeente wilde dat de kerk een monument werd. Dan moest de kerk wel opgeknapt worden en het parochiebestuur heeft daar geen geld voor en de gemeente wil niet mee betalen.
Er waren plannen om er een gezondsheidscentrum in te maken zodat meteen de kerk gerenoveerd kon worden, maar dat lukte niet.
Geen geldEr zijn allerlei onderzoeken geweest om in de kerk iets anders te maken, maar dat is niet gelukt. De Raad van State vindt dat de het niet aan de orde is de kerk tot gemeentelijk monument te verklaren terwijl er helemaal geen geld is om het gebouw te onderhouden.
Nu de kerk geen monument wordt is de weg vrij om een sloopvergunning aan te vragen. Het parochiebestuur zinspeelt daar al langer op. Onlangs gaf het bisdom toestemming om de kerk aan de eredienst te onttrekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.